1 decembrie – Ziua Națională a României

img-20171201-wa0014 img-20171201-wa0025 c8 c6

De Ziua Națională a României, în județul Bacău au fost organizate evenimente specifice, aniversare și comemorative, la împlinirea a 99 de ani de la marea sărbătoare a Reîntregirii Neamului Românesc.

Prefectul județului, doamna Maricica-Luminița Coșa, a participat, alături de domnul Valentin Ivancea, subprefect al județului, la ceremonia oficială de depuneri de coroane și jerbe de flori la Monumentul Eroilor Intregirii Neamului, desfășurată astăzi, 1 decembrie 2017, de la ora 10.00, în Cimitirul Eroilor „Poligonul de tragere” din municipiul Bacău, în memoria celor ce s-au jertfit pentru statul unitar, național, independent – România, precum și la ceremonialul militar-religios organizat de Garnizoana Bacău în Piață Tricolorului, cu începere de la ora 12.00.

De asemenea, prefectul județului Bacău a participat la manifestări similare organizate ieri, 30 noiembrie, ora 12.00, la Monumentul Eroilor Neamului din municipiul Moinești și astăzi, la Cimitirul Eroilor „Regina Maria” din municipiul Onești, de la ora 15.00.

În numele Instituției Prefectului – județul Bacău, a fost transmis un mesaj de recunoștință față de înaintașii noștri – făuritorii României și de mândrie națională pentru noi, cei de astăzi, ce suntem părtași la menținerea statului unitar român, dar și la dezvoltarea acestuia, ca o datorie pentru generațiile care vin.

Ca reprezentant al Guvernului în teritoriu, prefectul județului Bacău, doamna Maricica-Luminița Coșa, a dat citire mesajului transmis, cu acest prilej, de prim-ministrul României, domnul Mihai Tudose.

 

„La mulți ani, România!”