Astăzi, 2 noiembrie 2017, prefectul județului Bacău, doamna Maricica Luminița Cosa, a convocat ședința extraordinara a Comitetului Judetean pentru Situații de Urgență, la solicitarea unor primari din județ.

2017-11-02-photo-00000194 2017-11-02-photo-00000192 2017-11-02-photo-00000193Astăzi, 2 noiembrie 2017, prefectul judeţului Bacău, doamna Maricica Luminiţa Cosa, a convocat ședinţa extraordinara a Comitetului Judetean pentru Situaţii de Urgenţă, la solicitarea unor primari din judeţ.
Impreună cu  subprefectul Valentin Ivancea și vicepreședi ntele Consiliului Judeţean Bacău, domnul Marius Gheorghiţă, a susţinut o întrevedere cu primarii, directorul Asociaţie de Dezvoltare Intercomunitara  pentru Salubritate (ADIS) și reprezentantul SC Romprest SA, în vederea unei analize a situaţiei privind sistarea contractului de salubritate de catre SC Romprest SA  in 31 localităţi din zona Moinesti  – Dărmănesti.
Discuţiile purtate au vizat masurile necesar a fi luate astfel încât sa nu fie afectata sănătatea populaţiei din aceasta zona. Aspectele privind respectarea contractelor de prestări servicii fac obiectul proceselor aflate pe rolul instantelor de judecată.
Aspectele privind protecţia populaţiei, asigurarea igienei și protejarea mediului, fac obiectul ședinţelor Comitetului Judetean pentru Situații de Urgență în scopul de a elimina potențialul de dezvoltare a unor epidemii, boli infecţioase sau digestive.
Prefectul judeţului Bacău, doamna Maricica Luminiţa Cosa, a solicitat atât SC Romprest SA și ADIS sa își continue activitatea pentru a proteja populaţia. A făcut un apel catre factorii implicaţi, în scopul de a asigura serviciile de salubrizare, pana la pronuntarea instantei și soluţionarea neînţelegerilor de ordin financiar, pentru a nu se ajunge la situaţii de urgenta.
Maine, 3 noiembrie 2017, reprezentanţii ADIS și SC Romprest SA se vor întâlni pentru a discuta aspecte privind asigurarea serviciilor contractate de colectare a deșeurilor în cele 31 de unităţi administrativ-teritoriale din zona Moineşti-Dărmănesti.