Doamna prefect Maricica Luminiţa Coşa şi domnul subprefect Valentin Ivancea, au participat la ceremonia solemnă a depunerii de flori la monumentele ridicate în cinstea eroilor căzuți în luptele de la Oituz din timpul Primului Război Mondial

3 5 7 6 4 1 2În data de 11 iulie 2017, doamna prefect Maricica Luminiţa Coşa şi domnul subprefect Valentin Ivancea, au participat  la ceremonialul depunerii de coroane cu ocazia centenarului acţiunilor militare româneşti din timpul Primului Război Mondial de la Oituz.

Primirea Alteţelor Lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu, însoţiţi de  Ambasadorul SUA, a avut loc în gara Oneşti unde s-au bucurat de o primire călduroasă din partea oficialităţilor şi a asistenţei.

După întâmpinarea Altetelor Regale, în cinstirea eroilor, s-au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial de la Oituz.

La finalul ceremonialului, oficialităţile au vizitat biserica, unde au fost rugaţi să scrie câteva rânduri în Cartea de onoare a lăcaşului de cult.

Evenimentul organizat de către Casa Regală a României cu sprijinul Instituţiei Prefectului Judeţul Bacău, Primăriei comunei Oituz şi al Garnizoanei Bacau, a avut menirea să marcheze recunostinţa profundă faţă de cei care şi-au jetifit viaţa pe câmpurile de luptă pentru libertatea şi binele poporului român .