Permise de conducere, Înmatriculari vehicule

ANUNȚ PRIVIND ZIUA DE 06.04.2018

Având în vedere prevederile Legii nr. 64 din 12.03.2018 privind stabilirea zilei de 06 aprilie 2018 ca zi liberă, vă comunicăm că în această zi, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor BACAU nu va desfășura activități de lucru cu publicul.
Va multumim pentru intelegere!

MINISTERUL  AFACERILOR  INTERNE

Instituţia Prefectului Judeţul Bacău

Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi  Înmatriculare a Vehiculelor

Operator de date cu caracter personal nr. 8631

România, mun. Bacău, str. Henri Coandă nr. 2 (vis-a-vis de Şc. Gen. nr 15)

 • Secretariat: tel./fax: 0234 206 350

 • Birou înmatriculări: tel.: 0234 552 163

 • Programări examene: tel.: 0234 552 562

 • Preschimbări permise: tel.: 0234 550 020

 • Şef serviciu: 0234 552 568

email: permise@prefecturabacau.ro  www.prefecturabacau.ro

Începând cu data de 22 ianuarie 2018, la Serviciul Public Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Vehicule Bacău vor fi suplimentate locurile disponibile pentru examinare – proba practică,  în toate centrele de examinare (Bacău, Onești, Moinești), în vederea obținerii permisului de conducere pentru toate categoriile

 

Ca urmare a delegării, prin ordin al prefectului județului Bacău, doamna Maricica-Luminița Coșa, pe o perioadă de 6 luni, a 6 lucrători din cadrul Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări  a Vehiculelor   în vederea descongestionării aglomeraţiei de la ghişee, cât şi pentru reducerea perioadei de așteptare pentru susţinerea probei practice a examenului de obţinere a permisului de conducere, începând cu data de 22 ianuarie 2018, va fi posibilă suplimentarea numărului de examinatori la proba practică, astfel încât, pentru sfârșitul lunii ianuarie și lunile ce urmează, vor fi suplimentate locurile disponibile pentru această activitate.

Cetățenii interesați de susținerea probei practice, la o dată mai apropiată prezentului comunicat, se pot adresa Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări  a Vehiculelor, începând cu data de 22 ianuarie 2018, cererile acestora urmând a fi soluționate în limita locurilor disponibile în acest scop.

Totodată, vă aducem la cunoștință că, în perioada următoare, va funcționa un ghișeu destinat exclusiv persoanelor juridice care solicită înmatricularea, transcrierea, radierea autovehiculelor. În același timp, serviciul va fi organizat și cu 1 ghișeu pentru programare  on-line în vederea înmatriculării vehiculelor, 2 ghișee pentru persoane fizice, cu bonuri de ordine și 1 ghișeu pentru eliberare autorizații provizorii, cu bonuri de ordine și programare on-line.

Reamintim cetățenilor că şi în anul 2018 se continuă programul de lucru în ziua de sâmbătă pentru activitatea de examinare în vederea obţinerii permisului de conducere.

Important !

Începând cu data de 06.03.2018 activitatea de examinare la proba practică  se va  desfaşura în: municipiul Bacău ,  municipiul Oneşti şi mun. Moineşti, după cum urmează:

 1. În mun. Bacău :
 • examinarea la proba practică pentru categoriile B,BE,B1, se va desfăşura în zilele de luni ( o dată la două săptămâni ), în toate zilele de marţi şi vineri ale săptămânii şi în ziua de miercuri dacă se impune , în funcţie de termenele de programare din celelalte locaţii.
 • examinarea la proba practică pentru categoriile C, CE, D, DE, TR, C1, C1E, D1, D1E în fiecare zi de joi a săptămânii .
 • pentru categoriile AM,A1,A2,A în zilele de marţi o dată la două săptămâni ( excepţie – lunile ianuarie, februarie, noiembrie şi decembrie, din cauza condiţiilor meteo ).
 1. În mun. Oneşti :
 • examinarea la proba practică pentru categoriile B,BE,B1 se va desfăşura în fiecare zi de miercuri a săptămânii, pentru aceasta locaţie urmând să fie programaţi doar candidaţii care se află la prima examinare la proba practică, candidaţii care solicită susţinerea unui nou examen la proba practică urmând a fi reprogramati în mun. Bacău.  
 • examinarea la proba practică pentru categoriile C, CE, D, DE, TR, C1, C1E, D1, D1E în fiecare zi de miercuri a săptămânii .
 • pentru categoriile AM,A1,A2,A în fiecare zi de miercuri a săptămânii ( excepţie – lunile ianuarie, februarie, noiembrie şi decembrie, din cauza condiţiilor meteo ).

 

 1. În mun. Moineşti examinarea la proba practică pentru categoriile B,BE,B1
 • se va desfaşura în zilele de luni ale săptămânii ( o data la două săptămâni ) pentru aceasta locaţie urmând să fie programaţi doar candidaţii care se află la prima examinare la proba practică, candidaţii care solicită susţinerea unui nou examen la proba practică urmând a fi reprogramaţi în mun. Bacău.  

 Începând cu data de 18 mai 2017  demarează programul RABLA.

În acest context aducem la cunoştiinţa cetăţenilor că nu este obligatorie programarea online sau luarea unui bon de ordine pentru persoanele care solicită radierea definitivă a autovehiculelor ce participă la programul RABLA 2017.

Cererile de radiere se vor depune la Ghişeele cu numărul 1,2,3 la sediul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări  a Vehiculelor în intervalul orar 8.30-15.30 zilnic.


Important !!!

In conformitate cu prevederile OUG nr. 41/2016,  contravaloarea persmiselor de conducere , certificatelor de inmatriculare, si a autorizatiilor provizorii, se poate achita la unitatile trezoreriei statului, (Trezoreria Mun. Bacau din Str. Dumbrava Rosie nr. 1-3 ), prin mandat postal la oficiile postale, sau prin virament bancar, in contul  RO17TREZ061502601X014959 , destinatar   Institutia Prefectului – Judetul Bacau , CUI: 4455404

 Începând cu data de 17.10.2016, contravaloarea :

 • Permisului de conducere este de 68 lei
 • Certificatului de înmatriculare este de 37 lei
 • Autorizaţiei provizorii este de 13 lei

Se poate plăti în numerar  şi la ghişeele de lucru cu publicul, până la orele 15:30, in zilele de luni – joi şi până la orele 13:30 , în ziua de vineri.

 ANUNŢ

Începând cu data de 03.10.2016, examenul teoretic în vederea obţinerii permisului de conducere se va susţine zilnic de Luni până Vineri între orele: 09.00 – 16.00

(S.P.C.R.P.C.I.V.)
Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor asigură aplicarea legislaţiei în vigoare în domeniul regimului permiselor de conducere, al certificatelor de înmatriculare a autovehiculelor şi al plăcilor cu numere de înmatriculare. Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Bacău este în subordinea Instituţiei Prefectului – judeţul Bacău, iar Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Bucureşti asigură coordonarea, sprijinul, îndrumarea şi control pe linie profesională.

1. Prezentare generală

 • program cu publicul/audienţe
 • contact
 • conducerea serviciului
 • atribuţii
 • legislaţie

2. Documente necesare pentru înmatricularea vehiculelor

3. Documente necesare pentru preschimbarea/ obţinerea permisului de conducere

4. Informaţii generale

 • taxe pentru înmatricularea vehiculelor
 • termene de eliberare a documentelor

5. Protecţia datelor cu caracter personalLegea nr. 677 din 21 noiembrie 2001

În situaţia în care documentele regăsite pe site la secţiunea  „Permise de conducere şi înmatriculări” nu corespund cu cele aflate în vigoare, vă rugăm să ne contactaţi la adresa de email permise@prefecturabacau.ro sau sa consultaţi secţiunea specializată a Direcţiei Regim Permise de Conducere si Înmatriculare a Vehiculelelor