Prefectul județului Bacău, doamna Maricica-Luminița Coșa, a susținut o ședință de lucru cu factorii responsabili din cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență pe tema pregătirilor pentru sezonul rece

img-20171010-wa0012  img-20171010-wa0009

Astăzi, 10.10.2017, de la ora 10.00, prefectul județului Bacău, doamna Maricica-Luminița Coșa, în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, a susținut o ședință de lucru cu factorii responsabili din cadrul  CJSU pe tema pregătirilor pentru sezonul rece.

Astfel, la ședință, a participat subprefectul județului Bacău, domnul Valentin Ivancea, precum și domnul chestor de poliție Vasile Oprișan, inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean, domnul col. Ion Mihalache, inspector șef al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență „Mr. Constantin Enea”, doamna ing. Lenuța Ardeleanu, director al Serviciului Public Judeţean de Drumuri din cadrul Consiliului Județean Bacău și domnul ing. Iulian Vasiliu, șef al Secției Drumuri Naționale Bacău.

Discuțiile purtate au vizat, în general, aspecte privind stadiul pregătirilor pentru iarna care vine și, în special,   situația contractelor încheiate în conformitate cu prevederile legale, precum și măsurile necesare ce se impun privind asigurarea utilajelor, combustibilului și materialelor antiderapante, pentru a se evita blocarea drumurilor și căilor publice de acces în județul Bacău pe perioada sezonului rece.

Președintele CJSU Bacău, doamna prefect Maricica-Luminița Coșa, a atras atenția asupra necesității pregătirii în concret a utilajelor de intervenție și actualizării planurilor de prevenire și intervenție operativă, pentru a se evita situații nedorite. A anunțat că va organiza o întânire cu toți primarii unităților administrativ-teritoriale din județul Bacău, la care să participe și membrii CJSU Bacău, în scopul asigurării unui nivel optim de comunicare, proactiv, precum și pentru asigurarea unei mobilizări exemplare a autorităților locale pentru gestionarea fenomenelor meteo periculoase în vederea îmbunătățirii capacității de reacție în cazul manifestării de fenomene extreme.

Prefectul și subprefectul județului Bacău se vor deplasa în cursul acestei săptămâni la cele două servicii care gestionează drumurile naționale și județene de pe raza județului Bacău, pentru a identifica eventualele probleme ce necesită soluționare rapidă.

Instituția Prefectului județului Bacău vine, astfel, în sprijinul instituțiilor publice responsabile, dorind a se acționa în echipă pentru gestionarea eficientă și operativă a situațiilor posibil a fi create de fenomenele hidrometeorologice specifice iernii.